2010. 12. 09.

Caffè alla russa (Orosz kávé)

Hozzávalók:
  • 100% arabica kávé, 
  • két teáskanálnyi vodka, 
  • 1dl darált jég, 
  • kávétejszín, 
  • tejhab, 
  • karamellás keksz
100% arabica kávéból espresso-t főzünk és ízlés szerint édesítjük. Hozzáadunk két teáskanálnyi kiváló minőségű vodkát és jól elkeverjük. Egy talpas poharat megtöltünk kb. 1dl darált jéggel és ráöntjük a kávét.  Jól elkeverjük, hogy megfelelően lehűljön. Az elkevert italra óvatosan rácsorgatunk egy kávétejszínt, így "márványos" kinézetet kap. Az ital tetejére 3-4 kanál felgőzölt tejhabot teszünk (vagy ennek hiányában tejszínhabot) és különleges szívószállal, karamellás keksszel szervírozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...