2010. 12. 09.

Caffè alla giavanese (Jávai kávé)

Hozzávalók:
  • 100% arabica kávé, 
  • 1 dl tej,
  • 28g forró csokoládépor,
  • tejszínhab, 
  • desszertcsoki

100% arabica kávéból espresso-t főzünk . 1 dl tejjel 28g forró csokoládépor hozzáadásával sűrű, krémes forró csokit készítünk. Tűzhelyen készítve egy-két buborékolás után besűrűsödik. Sűrűsége akkor megfelelő, ha majdnem puding sűrűségű, de még folyós állagú.  Forró csoki por hiányában készíthetjük csokoládés pudingporral (hígabbra főzve), vagy jó minőségű kakaóporral is. A kész forró csokoládét és az espresso-t jól összekeverjük, majd talpas pohárba töltjük. Édesíteni általában nem szükséges, mivel a forró csoki önmagában is tartalmaz cukrot.  Tetejére apró tejszínhabrózsákat nyomunk és ezeket középen három csokis tejszínhabból készült tejszínhabrózsával koronázzuk. A fehér tejszínhabrózsákra csokireszeléket szórunk és a forró italt desszertcsokival szervírozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...