- 100% arabica kávé,
- 1 dl tej,
- 28g forró csokoládépor,
- tejszínhab,
- desszertcsoki
100% arabica kávéból espresso-t főzünk . 1 dl tejjel 28g forró csokoládépor hozzáadásával sűrű, krémes forró csokit készítünk. Tűzhelyen készítve egy-két buborékolás után besűrűsödik. Sűrűsége akkor megfelelő, ha majdnem puding sűrűségű, de még folyós állagú. Forró csoki por hiányában készíthetjük csokoládés pudingporral (hígabbra főzve), vagy jó minőségű kakaóporral is. A kész forró csokoládét és az espresso-t jól összekeverjük, majd talpas pohárba töltjük. Édesíteni általában nem szükséges, mivel a forró csoki önmagában is tartalmaz cukrot. Tetejére apró tejszínhabrózsákat nyomunk és ezeket középen három csokis tejszínhabból készült tejszínhabrózsával koronázzuk. A fehér tejszínhabrózsákra csokireszeléket szórunk és a forró italt desszertcsokival szervírozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése