- 1/2 csésze/100 g főzőcsokoládé,
- 4 evőkanál/60 ml tejjel felére higított tejszín,
- 2 1/2 csésze/550 ml forró erős kávé,
- 2/3 csésze/150 ml tejszín,
- 1 kiskanál/5 g cukor,
- fahéj,
- kakaó
Óvatosan olvasszuk fel a csokoládét egy serpenyőben. Ügyeljünk, hogy ne égjen oda. Keverjük hozzá a higított tejszínt. Lassan töltsük hozzá a csokoldéhoz a kávét és fokozatosan verjük habosra. Tartsuk melegen. Ezután a teljes tejszínt verjük fel a cukorral együtt. Öntsük a kávét előmelegített csészékbe és tegyük a tetejére a tejszínhabot.
Felszolgálás:
Szórjunk a kávé tetejére fahéjat és kakaót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése