2010. 12. 09.

Bécsi kávé recept

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1/2 csésze/100 g főzőcsokoládé, 
  • 4 evőkanál/60 ml tejjel felére higított tejszín,
  • 2 1/2 csésze/550 ml forró erős kávé, 
  • 2/3 csésze/150 ml tejszín, 
  • 1 kiskanál/5 g cukor,
a díszítéshez:
  • fahéj, 
  • kakaó

Óvatosan olvasszuk fel a csokoládét egy serpenyőben. Ügyeljünk, hogy ne égjen oda. Keverjük hozzá a higított tejszínt. Lassan töltsük hozzá a csokoldéhoz a kávét és fokozatosan verjük habosra. Tartsuk melegen. Ezután a teljes tejszínt verjük fel a cukorral együtt. Öntsük a kávét előmelegített csészékbe és tegyük a tetejére a tejszínhabot.
Felszolgálás:
Szórjunk a kávé tetejére fahéjat és kakaót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...